Terug in ons pakket, ITT.

Sinds 1 november 2015 is ITT, na 18 jaar afwezig te zijn geweest, weer terug in ons pakket. In de jaren 80 werd de Duitse tak van ITT verkocht aan het Finse bedrijf Nokia, dat haar elektronicatak vervolgens aan het Chinese bedrijf Semi-Tech verkocht. In 2001ging dat bedrijf failliet, waarna de diverse dochterbedrijven onder de namen Salora, Finlux en Luxor een doorstart maakten. Echter in 2005 ging ook deze tak failliet, en werden de drie namen verkocht. In 2006 is echter nogmaals een doorstart gemaakt, zij het op een kleinere schaal.
Nu er weer vraag komt naar hoogwaardige producten, hebben wij besloten weer met de verkoop van ITT te starten.

Een greep uit de nieuwe producten.

Vanaf 1 december 2010 zijn wij verhuisd naar de Van Meetelenstraat 15 A, 1422 XP Uithoorn.

Rookmelders.

Wij verkopen ook optische rookmelders voor slechts €8,95 inclusief batterijen.

Platenspelers.

Voor de liefhebbers van vinyl is er volop keuze uit platenspelers. Hierbij zijn zelfs modellen waarbij het mogelijk is om ze op de USB-poort van uw computer aan te sluiten. Hierdoor is het mogelijk uw kostbare verzameling op MP3 te converteren. Buiten de standaard 33/45 platenspeler is er ook een model leverbaar met 78 toeren, en zelfs een model waarbij u direct naar een USB-stick kunt wegschrijven, zonder tussenkomst van een computer. Zelfs is er een model leverbaar met CD-wisselaar en dubbel cassette.
 

 

 

 

Freeplay.

Dit merk was een van de eerste die begon met opwindradio's. Het pakket van Freeplay bestaat uit diverse apparaten die, onafhankelijk van een externe elektrische voedingsbron, kunnen werken. Het topmodel, de Summit, is een digitale radio met korte-golf, uitgerust met zonnecellen en opwinddynamo. Als u dan toch geld wilt uitgeven aan energie, kunt u de bijgeleverde netadaptor gebruikten.

Salora/Luxor.

De fabricage van televisies in Turku Finland is gestaakt. Inmiddels zijn de namen Finlux, Luxor en Salora aan derden verkocht. Ons hoofdmerk Salora heeft bestaan van 1928 tot 2005. Salora is vooral bekend geworden in de jaren 80 met de revolutionaire IPSALO- voeding. Deze werd onder andere toegepast in de 15L30, die slechts 42 watt verbruikte. Van deze serie zijn, na 20(!) jaar nog heel wat toestellen in bedrijf. Dit type voeding is tot het eind toe gebleven. In dezelfde periode kwamen ook de eerste digitale televisies, gebaseerd op het ITT- concept digivision, en werd Salora overgenomen door Nokia, tot dan toe fabrikant van rubber, papier en hout. Toen Nokia ook ITT Duitsland en Finlux overnam werd de samenwerking met de merken nog hechter, en werd de productie geconcentreerd in Turku, de fabriek van Finlux. De fabrieken in Salo( Salora) en Bochum( ITT) gingen zich concentreren op de productie van portable( later GSM) telefoons. In de jaren 90 werd Nokia gesplitst. Nokia Bochum ging door met GSM, Salo ging verder als Benefon- GSM en Finlux werd verkocht aan Semi-Tech, een maatschappij uit Hong Kong. Dit bedrijf ging failliet, en Finlux kwam terecht bij Otrum, marktleider op het gebied van hotel-televisie, een van de grootste klanten. Toen de rust weergekeerd was, heeft de directie het bedrijf zelf overgenomen. In deze tijd kwamen de eerste Safety+ brand remmende toestellen op de markt. Er werd ook gestart met het ontwikkelen van LCD-tv's.

Helaas heeft het niet mogen lukken. Door de zware concurrentie uit de lagelonenlanden, is de productie van dit topproduct stilgelegd, en is Finlux( en daarmee ook Luxor en Salora) failliet verklaard. Al vanaf de Nokiatijd zijn de serviceafdelingen zelfstandig. De onderdelen zullen dus voorlopig leverbaar blijven.

Mivar.

Sinds 2003 hebben we weer een merk 4:3 50 hertz televisies, die in Europa geproduceerd worden, Mivar. Trefwoorden voor deze toestellen zijn, simpele bediening, goed in elkaar gezet en ondiep. Klik hier voor meer informatie.

Hierboven staat het model 21SF1 afgebeeld, een real flat 55 cm 100 hertz televisie van Mivar. De 63,71 en 74 cm modellen zijn ook leverbaar.
Het zeepaardje.


Uw radio viel altijd om? Uw spriet brak af? De oplossing is een liggende cassetteradio-CDspeler op net en batterijen met ingebouwde spriet.